Søg på tradium.dk

Nyheder

Stor fremgang på erhvervsuddannelserne i Randers

 
 

12. marts 2019

314 elever har søgt ind på en erhvervsuddannelse fra 9. og 10. klasse.

Det bliver let at få nye venner, når det ringer ind efter sommerferien på Tradium. 314 elever har søgt ind på en erhvervsuddannelse fra 9. eller 10. klasse, det er 88 flere end på samme tidspunkt i 2018.

”Det er med stor glæde, at vi kan se, at mange flere unge har valgt en erhvervsuddannelse sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Det er især positivt for vores erhvervsliv, som på sigt får den arbejdskraft, de har så stor brug for”, siger Lars Michael Madsen, direktør hos Tradium.

Hos Tradium Handelsgymnasiet i Randers er ansøgertallet det samme som i fjor, mens det Tekniske Gymnasium (HTX) har lidt færre elever. ”Det skal ses i lyset af, vi på HTX havde en fremgang på 43% fremgang sidste år, og så signifikant en fremgang er svær at overgå igen. Vi er meget tilfredse med den store søgning til erhvervsgymnasierne og kan samtidig se, at der er også er fremgang på EUX, som er den erhvervsfaglige studentereksamen”, forklarer Lars Michael Madsen.

Hos Tradium i Mariagerfjord er der fremgang på HHX og lidt færre elever til erhvervsuddannelsen.

Stærkt samarbejde fungerer

Hos Tradium er Lars Michael Madsen overbevist om, at det stærke samarbejde på tværs er med til at rykke interessen for erhvervsuddannelserne fremad.

”Fremgangen vidner om, at det lange seje træk virker. Det tætte samarbejde med Randers Kommunes Ungdoms Uddannelsesvejledning (UU) og en struktur med faste vejledere hos Tradium er med til at skabe et godt netværk og tætte relationer. Jeg ser også meget positivt på vores samarbejde med Randers Realskole, hvor vi også kan se, at vi får flere elever fra”.

Det tætte samarbejde med virksomhederne om lærepladsgaranti og jobmesser er også en meget vigtig faktor, der er med til at give flere elever til erhvervsuddannelserne.

Derudover har Tradiums 10.klassetilbud EUD10 ganske givet en medvirkende årsag til at flere vælger erhvervsuddannelser i Randers. EUD10 forbereder og afklarer de unges valg af erhvervsuddannelse og også her er der flere ansøgere i 2019.

Uddannelsesmesser og åbent hus arrangementer er også vigtige tiltag for at vise de unge, hvad fx en erhvervsuddannelse giver af muligheder, ligesom Tradiums DM i Skills vindere er vigtige rollemodeller for andre unge.

”Derudover øver vi os hele tiden i, hvordan vi formidler erhvervsuddannelserne til de unge. Vi bruger de sociale medier og fortæller i øjenhøjde, hvorfor det er attraktivt at vælge en erhvervsuddannelse. Vi har også oplevet meget stor interesse for vores tilbud om at dyrke E-sport og at kunne boltre sig i vores multihus ToolBoxen med sportshal og fitness.

Erfaringer viser, at ansøgertallet stiger frem mod skolestart i august, og det er også muligt at søge optagelse på en af Tradiums uddannelser helt frem til skolestart

Direktion
Adm. direktør/CEO
M  2141 6848    T  8710 0423    E  lmm@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig