Søg på tradium.dk

Nyheder

Strøm på efteruddannelse af mekanikere

 
 

03. februar 2022

Tradium vil efteruddanne automekanikere inden for el- og hybridbiler

Elbiler bliver et stadigt mere normalt syn på de danske veje. I 2021 er der solgt mere end dobbelt så mange opladelige biler som året før i Danmark. Den udvikling skal autobranchen følge med, og det kræver efteruddannelse. Derfor bygger Tradium i 2022 et nyt efteruddannelsescenter i Randers målrettet efteruddannelse i el- og hybridbiler.

- Vi har haft en god dialog med Tradium om deres spændende planer på autoområdet. Tradiums ambitioner passer godt til vores, og vi har derfor besluttet at lægge en del af vores efteruddannelse af vores medlemsværksteder hos Tradium, som et supplement til vores allerede eksisterende aftaler med andre skoler i landet. El- og hybridbiler fylder mere og mere i vores arbejde, og hos Tradium kommer vores værksteder til at møde fantastiske faciliteter og kompetente medarbejdere,” fortæller Tommy Stuckert, der er konceptchef hos au2parts.

 

Ny autohal følger med udviklingen

Det nye efteruddannelsescenter, der er omdrejningspunktet for at Tradium udbygger sit efteruddannelsestilbud til autobranchen, skal bygges i 2022 på Blommevej i Randers.

- Nye teknologier vinder frem i alle brancher og autobranchen er ingen undtagelse. Her vil vi gerne give mekanikere i hele landet et stærkt efteruddannelsestilbud inden for el- og hybridbiler. For branchen flytter sig med hastige skridt, og vi har en forpligtelse til, at hjælpe vores kursister og elever med at følge med udviklingen. Det er den forpligtelse, som det nye efteruddannelsescenter skal være med til at indfri, fortæller Lars Bagger Hansen, der er chef for de tekniske erhvervsuddannelser på Tradium.

Tradiums efteruddannelsestilbud på autoområdet bygger på en samarbejdsaftale med Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster – CELF, der blev indgået i 2021.

 

Den nye autohal på Tradium

 Den nye autohal får sedum-græs på taget

 

Nyeste teknologi og græs på taget

Den nye bygning har arkitektfirmaet ERIK som bygherrekonsulent og bliver opført med Erhverv og Bolig Byg A/S som entreprenør. Bygningen vil efter planen stå færdig i efteråret og kommer til at have både teorilokaler og værksted målrettet el- og hybridbiler. Værkstedet vil blandt andet rumme otte arbejdsstationer, hvoraf tre bliver forsynet med speciallifte, der løfter bilen på hjulene, så man kan komme til at skifte batteripakker på elbiler. Derudover bliver værkstedet udstyret med den nyeste tilgængelige teknologi på markedet til el- og hybridbiler, og parkeringspladsen foran bygning får ladestandere.

- Vi får en lounge i værkstedet med sofagrupper, hvor man kan trække kursister ind undervejs til en kop kaffe og en snak om, hvor vi er på kurset. Det bliver virkeligt lækkert. Og så synes jeg, det passer godt til vores investeringen i at efteruddanne mekanikere til grønne teknologier, at det nye efteruddannelsescenter får sedum-græs på taget”, fortæller Peter Nørgaard Kristensen, der er uddannelsesleder på autouddannelsen på Tradium.

Afvandingen fra bygningens tagflader bliver gennem en bæk samlet i en sø på grunden og belaster således ikke det kommunale spildevandsnet.

 

Udvidet direktion
Uddannelseschef
M  4188 0029    E  lbh@tradium.dk
A  Blommevej 40, 8930 Randers NØ
Udvidet direktion
Kommunikationschef
M  3051 3121    E  uvo@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig