Søg på tradium.dk

Nyheder

Studiestart på Teams

 
 

05. februar 2021

Et stort antal unge er i januar startet online på Grundforløb 2.

Chris Frølund Kirkegaard har i flere år arbejdet inden for betonfaget. Det har han været glad for, men da arbejdet er meget sæsonpræget, ville han gerne skifte til en branche med mere fast arbejde.

-Jeg ville gerne finde et arbejde inden for håndværksfagene, men som var lidt mere stabilt og i en lidt anden retning og ja, så ville jeg også gerne have et papir på en uddannelse. Så derfor startede jeg på GF2 ved tømreruddannelsen, forklarer Chris via et videokald. Op imod skolestarten havde han arbejdet som ufaglært og ser derfor frem til at få sit første svendebrev. Et mål der fremstår realistisk, da han allerede har sikret sig en praktikplads.

-Jeg startede på uddannelsen med en læreplads i ryggen, og da min chef har arbejdet på Tradium, så var det oplagt, jeg skulle gå her, fortæller Chris, der til dagligt bor i Grenaa med sin kone og søn.

Grundet coronanedlukningen, er Chris også startet på GF2 med virtuel undervisning. Men selvom han ville foretrække at møde fysisk på skolen og arbejde mere med sine hænder, så har den online undervisning også været spændende og skabt basen for et netværk med de andre tømrestuderende.

-Alle i klassen ser hinanden hver dag på Teams. Vi holder morgenmøde med vores underviser om dagens opgaver, og så snakker vi også om, hvordan vi kan løse dem. Jeg har blandt andet hjulpet en af de andre elever med AutoCAD, som er et program, man bruger i branchen, forklarer Chris. Når opstarten har været god, så skyldes det, ifølge Chris også, at deres lærer Alex er god til at tilpasse undervisningen til den enkelte elev og kan hjælpe med opgaverne, selvom der er en fysisk distance mellem dem.

-Vi kommer med forskellige baggrunde, så Alex er nødt til at vurdere, hvor langt vi er hver især og så give os opgaver ud fra det, om end det må være svært for ham grundet den fysisk afstand, fortæller Chris.

 

Eleverne har taget imod udfordringen

På tømreruddannelsens hovedforløb er eleverne også hjemsendt, sådan som det er tilfældet for alle elever undtaget certificeringskursisterne på Tradiums AMU-uddannelser. Derfor arbejder underviserne på hovedforløbet med at gøre uddannelsen spændende, uanset hvor de unge befinder sig.

-Eleverne har i de seneste uger modtaget al den teoretiske undervisning via Teams, og desuden har vi afholdt en online eksamen, der forløb over al forventning. De har taget imod udfordringen med at gennemføre hele hovedforløbet med hjemmeundervisning, selvom det er en praktisk uddannelse, de er i gang med, forklarer Andreas Riebeling Rasmussen, der underviser på tømreruddannelsen.

Andreas og hans kollegaer lægger stor vægt på at få eleverne gennem deres skoleforløb bedst muligt, også selvom de ikke kan komme ind på værkstederne lige nu. Derfor har de arrangeret, at eleverne afhenter byggepakker på Tradium, med alt de skal bruge for at løse praktiske opgaver hjemme ved dem selv – og dermed ikke kun blive undervist i det teoretiske stof under nedlukningen, men også afprøve deres færdigheder i praksis.

 

 

 

Her ses "byggepakken" som hovedforløbseleverne på

Tradiums tømreruddannelse får med hjem.

 

 

Fremgang er godt for erhvervslivet

På trods af studiestart i skyggen af corona, så har der da også været fremgang på tilmeldingerne til GF2 opstarten i januar – en fremgang, der kommer hele samfundet til gode.

-Vi er taknemmelige over, at der igen i år er rekordmange unge, der har valgt de tekniske uddannelser. Det er ikke kun godt for de unge selv, men også for det lokale erhvervsliv, der stadig mangler medarbejdere. Derfor har det været vigtigt, at vi i Randers har stået sammen om at løfte udfordringen, hvor både arbejdsgivere, fagforeninger og kommunen har hjulpet med at få flere unge i gang med en uddannelse, forklarer uddannelseschef på Tradium, Lars Bagger Hansen.

Lars oplever også, at både elever og undervisere knokler ufortrødent med at få fjernundervisningen afviklet bedst muligt.

 

Fakta om GF2

-Er det mere end 2 år siden du har afsluttet grundskolen, så starter man direkte på GF2. Her får du en praksisnær undervisning målrettet den uddannelse, man har valgt, såsom tømrer, murer, smed, frisør og mange flere.

-Efter GF2 kan du gå videre på uddannelsens hovedforløb, hvor skoleophold kombineres med ophold ved en praktikplads. Man er selv ansvarlig for at finde en læreplads, og nogle erhvervsuddannelser har krav om, at du skal have en uddannelsesaftale allerede ved start på GF2.

-Læs mere om GF2 her: https://tradium.dk/erhvervsuddannelser/start-her/grundforloeb-2/

 

 

Kommunikation- og marketing
Videojournalist
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig