Søg på tradium.dk

Nyheder

Talenter fra HHX fik en 3. plads til DM

 
 

01. oktober 2021

Peter, Tobias og Nikolaj løb med tredjepladsen til DM i Erhvervscase

Et hold fra Tradium HHX vandt den regionale del af DM i Teknologi og Erhvervscase og fik en 3. plads i den nationale finale, som netop har fundet sted på Børsen hos Dansk Erhverv i København.

3 talentfulde elever fra Tradium Handelsgymnasiet (HHX), Peter Lundsted Poulsen, Tobias Kastbjerg Møller og Nikolaj Øxenholt Thomasen, vandt den regionale konkurrence i DM i Teknologi og Erhvervscase og fik en 3. plads til selve finalen.

- Vi har deltaget i DM i Erhvervscase, hvor vi har fået den her konsulentopgave for Lagkagehuset, hvor vi skal se på deres udfordringer og så komme op med nogle løsningsforslag, fortæller Tobias, der går i 3.f på linjen Global Marketing, hvilket hans holdkammerater Nikolaj og Peter også gør.

Alle 3 elever overvejer en karriere med omdrejningspunkt i forretningsudvikling og drømmer om at starte egne virksomheder, eller at arbejde i et stort internationalt firma. Derfor er det også meget spændende, at have været med i en konkurrence, hvor de kunne afprøve teori i praksis. Blandt andet har eleverne indhentet tilbud på appudvikling og selv lavet marketingsmateriale for deres ide, der kort forklaret omhandler morgenbrød på abonnement.

- Vi har implementeret systemet i Lagkagehusets app. Altså har vi vist hvordan det kan se ud og fungere. Så det er en reel løsning vi har lavet og ikke kun tanker om konceptet, siger Peter.

 

Skal vise det særlige ved HHX og HTX

Idérigdommen var generelt stor for eleverne i DM i Teknologi og Erhvervscase. HTX-eleverne viste kreative teknologiske løsninger inden for overforbrug, misbrug og rekreativt forbrug. Konkret blev det til løsninger om strømproduktion og passivt strømforbrug, et VR-spil, forebyggelse af overforbrug af gødning, samt overforbrug af papir – særligt gavepapir. HHX-eleverne præsenterede særdeles innovative forslag til, hvordan Lagkagehuset kan øge markedsandele, kendskabsgrad og omsætning blandt andet via nytænkende digitale løsninger.

DM i Teknologi og Erhvervscase er et mesterskab, der udfordrer eleverne fra henholdsvis det tekniske gymnasium (HTX) og handelsgymnasiet (HHX) på deres evner inden for teknologiske opfindelser og erhvervstalent. Konkurrencen er samtidigt et eksempel på, hvad det er, der gør disse to gymnasieretninger til noget særligt. Dommerpanelerne til mesterskabet består af repræsentanter fra det private erhvervsliv, udpeget af Dansk Erhverv, og undervisere på hhx og htx. De var imponerede over det høje faglige niveau ved de regionale konkurrencer i år.

I alt 5 hold hhx-elever og 4 hold htx-elever var udtaget til DM-finalen, der fandt sted den 29. september 2021 på Børsen i København. Finaleholdene er udtaget via skolemesterskaber og regionale mesterskaber. DM i teknologi og Erhvervscase afholdes i tæt partnerskab med Dansk Erhverv.

 

Handelsgymnasiet
Lektor
A  Rådmands Boulevard 19, 8900 Randers C
Kommunikation- og marketing
Kommunikationskonsulent
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig