Søg på tradium.dk

Nyheder

Tilbage til venner og undervisning

 
 

26. maj 2020

Alle studerende på Tradium kan nu vende tilbage inden sommerferien.

Da landet blev lukket ned i marts, skulle eleverne på Tradium også vænne sig til en ny hverdag, med fjernundervisning og venskaber på afstand. En hverdag der snart ændrer sig igen, da alle studerende på tværs af Tradiums uddannelser, nu atter kan møde ind på skolen. En af dem, der allerede har skiftet de hjemlige omgivelser ud med klasseværelset, er Marie Søndergaard, der er 3.g elev på HTX og derfor allerede har været i skole i flere uger.

-Det har været super dejligt, at komme op i det fysiske undervisningsmiljø igen. Savnet til de medstuderende og vennerne var blevet stort, så det er dejligt, at vi alle er samlet igen, fortæller Marie, der også har savnet sine undervisere og den vejledning man får, når man kan sidde fysisk sammen. Netop det at komme tilbage til vennerne og underviserne, er da også en af årsagerne til, at Mads Pedersen, som er rektor på HTX, er meget glad for nu også at kunne byde 1.g og 2.g eleverne velkommen tilbage.

-Det er vigtigt for elevernes trivsel, at de igen får lejlighed til at se hinanden og vende tilbage til noget der minder om de sociale relationer fra før nedlukningen. Så det er virkelig dejligt, at alle elever nu kan komme tilbage. For selvom de har været virkeligt gode til at tage ansvar for at deltage i de sidste måneders fjernundervisning, så er den konkrete relation til underviseren også vigtig, forklarer en glad rektor.

 

Hverdag med småjusteringer

Meget vil være som før, når eleverne igen begynder i skole. Dog vil der være ændringer i hverdagen, så undervisningen kan foregå sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

-Hverdagen er lidt anderledes end før nedlukningen. Dels er der afstandskrav på 1 meter, så man kan ikke kramme, spille bordfodbold eller give hinanden et klap på skulderen, som man ellers har fortjent efter mange ugers isolation derhjemme. Dels er der selvfølgelig også krav om at benytte sig af spritdispensere, hyppig håndvask mv. som gør, at hverdagen føles lidt mere reguleret, end den gjorde ”i gamle dage”, fortæller Mads.

At alt ikke helt er ved det gamle, har Marie også oplevet. Hun synes dog overordnet, at der er fundet nogle gode løsninger, situationen taget i betragtning. Marie har også været til en eksamen, hvor forskellene kunne mærkes.

-Den 19. maj var vi alle til skriftlig eksamen i dansk. Bordene var placeret med god afstand og hvis man var ude af lokalet, blev det tjekket at man huskede at spritte af, forklarer Marie, der nu glæder sig til at blive færdig og nyde studentertiden, inden hun efter sommer skal starte som værnepligtig i flyvevåbnet.

 

Chefgruppen
Rektor
M  2082 7027    T  8710 0426    E  mp@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig