Søg på tradium.dk

Nyheder

Tradium har fremgang på erhvervsgymnasierne

 
 

23. marts 2018

Tradium i Randers har mere end 40% fremgang på Teknisk Gymnasium. Handelsgymnasiet kan også spore en fremgang.

Foto: Når klokken ringer ind efter sommerferien, bliver der 43% flere elever på Tradiums Tekniske Gymnasium, hvor interessen for IT- og Bioscience er stor.

”Det er altid med spænding, at vi får tallene for, hvilke uddannelser næste års elever fra grundskolerne har tilmeldt sig. Og det er med stor glæde, at vi kan se, at 43% flere elever har valgt Tradiums Tekniske Gymnasium, HTX, sammenlignet med sidste år”, fortæller Lars Michael Madsen, direktør hos Tradium.

”Vi er meget stolte over fremgangen, som skal set i lyset af, at de fleste Tekniske Gymnasier i regionen har tilbagegang. Vi tror på, at fremgangen hos os skyldes, at vi har fået styrket gymnasiets profil med bl.a. Bioscience, hvor eleverne lærer om alle de store gennembrud, der sker netop nu inden for biologi, kemi og moderne teknologi. De fag spiller en stadig større rolle inden for både forskning og moderne industri. Også den nye studieretning med IT-science er populær, og såvel kendskab til IT som det bioteknologiske felt spiller en stadig større rolle inden for både forskning og moderne industri, hvor der i fremtiden bliver brug for unge mennesker med kompetence inden for de tekniske gymnasiers fagrække”.

Også på Tradium Handelsgymnasiet, HHX, bliver der lidt flere elever i klasselokalerne. Her er der en stigning på 4% sammenlignet med sidste år, hvilket også er stik modsat tendensen i regionen, hvor de fleste handelsgymnasier har oplevet et fald. Her er det især interessen for Handelsgymnasiets særlige elitesportslinje, der er stor interesse for, og her begynder mere end 30 elever efter sommerferien, mens der sidste år var 16.

Sammenlignet med resten af regionen har vi i Randers en signifikant fremgang på erhvervsgymnasierne, og ud over de særlige fagretninger, spår Lars Michael også investeringer i studiemiljøet, som en af årsagerne til fremgangen.

”Vi har oplevet meget stor interesse for vores kommende tilbud om at dyrke E-sport og at kunne boltre sig i vores multihus ToolBoxen med sportshal, cafe og fab-lab, som er et værksted, hvor eleverne kan arbejde med fx 3D printere og meget mere”.

Erhvervsuddannelserne holder niveauet

Sidste år havde Tradium mere end 20% fremgang til den første del af erhvervsuddannelsernes første grundforløb, og derfor har det været interessant at følge med i tilmeldingstallene i år, hvor målet har været at fastholde det høje elevtal.

”Vi har næsten samme antal ansøgere som sidste år på nær 29 elever, så procentvis ligger vi næsten status quo. Omkring 265 elever begynder på erhvervsuddannelsernes første grundforløb, når det ringer ind efter sommerferien, og det får stor betydning for fx byggebranchen, som på sigt får den arbejdskraft, de har så stor brug for”, siger Lars Michael Madsen, direktør hos Tradium.

Randers Kommune ligger en tand over landsgennemsnittet, når det gælder antallet af elever på erhvervsuddannelserne. På landsplan har 19,4% valgt denne karrierevej, mens vi har 21% i Randers.

”Der er mange kommuner og politikere, som kigger denne vej, for at blive inspireret af, hvordan vi har succes med at få flere unge til at vælge erhvervsuddannelserne. Særligt vores EUD10, som er vores 10. klasses tilbud, hvor eleverne får lov at snuse til erhvervsfagene oplever vi landsdækkende interesse for. Næsten 90 elever vælger denne vej til sommer, og vi har erfaring med, at de fleste på EUD10 opdager deres talenter inden for fagene og forsætter som fx tømrer eller kok”.

Nu hvor der tegner sig et billede af elevoptaget for næste år, kan Tradium gå i gang med at planlægge uddannelserne. ”Vi ser frem til at byde alle elever velkomne efter sommerferien, og jeg garanterer, at vi er klar med attraktive uddannelsesforløb”, slutter Lars Michael, og gør opmærksom på, at skulle der være nogle unge, som ikke er blevet tilmeldt, kan det nås endnu.

 

Yderligere oplysninger

 

Direktion
Adm. direktør/CEO
M  2141 6848    T  8710 0423    E  lmm@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
Chefgruppen
Rektor
M  2082 7027    T  8710 0426    E  mp@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig