Søg på tradium.dk

Nyheder

Rask på fødderne

 
 

30. oktober 2019

Ny leder på Fodterapeutskolen med fokus på et samlet sygdomsbillede.

Betina er ny leder af Fodterapeutuddannelsen. Hun vil tænke fodbehandlinger ind i et samlet sygdomsbillede og ønsker endnu mere fokus på forebyggelse.

De 12 undervisere og 123 elever på Fodterapeutuddannelsen på Tradium har fået Betina Andersen som ny leder. Hun kommer fra en stilling som centerleder i Omsorgsområdet i Randers Kommune, hvor hun har været leder i 11 år.

Betina Andersen blev uddannet som sosu-hjælper i 1995 og sosu-assistent i 2000. I 2008 blev hun leder for et hjemmeplejedistrikt i Randers Kommune og i 2018 færdiggjorde hun en master i læreprocesser.

Fokus på forebyggelse

Med sin sundhedsfaglige baggrund kan Betina Andersen bidrage med nye perspektiver på fodterapeutuddannelsen. Hun mener, at det er vigtigt, at fodbehandlingen bliver tænkt ind i det samlede sygdomsbillede. Fodproblemer er ofte en del af en kombinationsdiagnose, og her er det vigtigt at behandle forebyggende.

"Får man ikke behandlet fødderne, kan det ende med en situation, hvor hjemmeplejen skal tage over. Samfundsmæssigt koster det mange ressourcer, hvis vi kommer for sent ud", siger Betina Andersen.

Derfor arbejder fodterapeutuddannelsen også sammen med sårklinikken på Randers Sygehus med specialistviden om, hvordan man forebygger sår på fødderne, og hvordan man kan sikre, de ikke kommer igen.

Et godt læringsmiljø

I samarbejdet med sygehuset er undervisernes viden central, men det er også en vigtig del af elevernes uddannelse, at de er med og får lov til at behandle. Det samme gælder i klinikken på Tradium, som i byen benytter.

"De mange patienter gør, at vores elever har et rigtigt godt læringsmiljø. Samtidig er vi taknemmelige for at have patienter, der er tålmodige og har forståelse for, at det er en læringssituation, de deltager i", fortæller Betina Andersen.

Tradium har over de seneste år oplevet et stigende antal ansøgere til uddannelsen og har allerede modtaget flere ansøgninger end der er pladser op til næste ansøgningsfrist den første november.

Betina Andersen er 46 år, bor i Linde nord for Randers, er gift med Ole og sammen har de børnene Rasmus, Camilla og Cecilie.

Ny uddannelsesleder på Fodterapeutuddannelsen:

Fodterapeut
Uddannelsesleder
M  4188 0122    E  bea@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig