Søg på tradium.dk

Bliv den bedste vejleder for dit barn

Lær alt det, du har brug for at vide om uddannelsessystemet, og hjælp dit barn med at vælge den rette ungdomsuddannelse.

 
 

Gode råd om uddannelsesvalg

Når dit barn er erklæret parat til uddannelse, har du som forælder en vigtig opgave i at vejlede dit barn til at vælge den ungdomsuddannelse, der passer bedst til dem.

Vi guider dig gennem junglen af information og forkortelser, så du kan blive den bedste vejleder for dit barn. Lær de mange muligheder at kende, bliv klogere på forskellen mellem de forskellige uddannelser, og få gode råd til, hvordan du sammen med dit barn træffer det rette valg af ungdomsuddannelse.

Bliv ekspert på ungdomsuddannelser

Ungdomsuddannelser er en samlet betegnelse for de uddannelser, dit barn kan vælge mellem efter folkeskolens afslutning. De kan deles op i en række erhvervsuddannelser (EUD) og gymnasiale uddannelser (STX, HHX, HTX og HF). Derudover har dit barn mulighed for at vælge en kombineret erhvervsuddannelse og gymnasial uddannelse kaldet EUX.

Læs mere om de forskellige uddannelser, og bliv klogere på, hvad der er det rette valg for dit barn.

 

 

Information

Vil du vide mere?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få et hurtigt og nemt overblik over uddannelsessystemet og de mange ungdomsuddannelser.

Tilmeld dig
 

Kjeld er far til 2 piger

Hør hans overvejelser ved rådgivning og sparring ved deres valg af ungdomsuddannelse i en snak med vores vejleder Bjarne
Se video