Søg på tradium.dk

Lær alt om de gymnasiale uddannelser

Bliv klog på de gymnasiale uddannelser og de mange døre, de åbner ud i fremtiden. Brug din viden til at hjælpe dit barn med at træffe en beslutning, der stemmer overens med hans eller hendes interesser og drømme.

 
 

Hvad er en gymnasial uddannelse?

Når dit barn har afsluttet folkeskolen, har han eller hun mulighed for at påbegynde en gymnasial uddannelse, som giver adgang til de videregående uddannelser. Den gymnasiale uddannelse kaldes også for en studieforberedende ungdomsuddannelse, som omfatter:

  • HHX (højere handelseksamen)
  • HTX (højere teknisk eksamen)
  • HF (højere forberedelseseksamen)
  • EUX (den erhvervsfaglige studentereksamen)
  • STX (studentereksamen)

Hos Tradium udbyder vi tre af de gymnasiale uddannelser: HHX, HTX og EUX. De tre uddannelser har mange almendannende fag til fælles, men har også egne fag, som giver dit barn mulighed for at specialisere sig inden for teknologi, økonomi og lignende. Med alle gymnasiale uddannelser er det muligt at tage suppleringsfag efterfølgende, hvis du mangler et fag eller niveau for at komme ind på en bestemt videregående uddannelse.

Opbygning af STX, HHX og HTX

Overblik over gymnasiale uddannelser

 

Med en gymnasial uddannelse kan man specialisere sig inden for fx teknologi og økonomi

 
 
 

Hvad er forskellen på HHX, HTX og EUX?

En HHX er en treårig erhvervsgymnasial uddannelse med fokus på handel og erhverv i en international kontekst. Den giver adgang til forskellige lange videregående uddannelser.

En HTX er en treårig gymnasial uddannelse med en teknisk profil. Den giver adgang til at læse videre på en række lange, videregående uddannelser inden for teknologi, naturvidenskab, IT, sundhed og design.

En EUX er en erhvervsuddannelse, der er kombineret med en gymnasial uddannelse. Den giver både direkte adgang til job som faglært eller mulighed for at læse videre på en lang, videregående uddannelse.

 

Information

Vil du vide mere?