Søg på tradium.dk

Elev- og praktikvirksomhed

For elever

Find en elevplads, så du kan gennemføre din erhvervsuddannelse. Få tips og gode råd til din søgen.

Praktikelev på tømrerværksted
 
 

For elever

Få en læreplads hos en fremsynet virksomhed

Din uddannelse veksler mellem oplæringsperioder i virksomheden og skoleperioder på skolen. Find flere oplysninger om din erhvervsuddannelse

Når du tager en erhvervsuddannelse, er det derfor vigtigt at få en læreplads. Det er dit ansvar at finde lærepladsen, og jo tidligere du starter – jo større muligheder har du for at finde en god læreplads med store udfordringer på en virksomhed, der forstår dig og dine ønsker for din fremtid.

Har du brug for hjælp?

Hvis du er i tvivl om, hvordan du søger en læreplads, står Tradiums virksomhedskonsulenter klar til at hjælpe dig med fx at give gode råd om jobsøgning og med at skrive CV og ansøgning. Vi kan også hjælpe dig med gode råd til jobsamtalen.

På visse uddannelser kan vi måske også hjælpe med kontakt til nogle af vores gode samarbejdspartnere i erhvervslivet, der står klar med ledige lærepladser.

Har du spørgsmål?

Tradiums virksomhedskonsulenter står klar med råd og vejledning om, hvordan du finder en lærepladsplads, og vi hjælper også gerne, hvis du har spørgsmål om uddannelsen, hovedforløb eller andet.

 

Information

Læs om lærepladssøgning

Studerende arbejder i køkken på gastronomuddannelse
 
 
 
Søg læreplads
 

Generelt


Som elev på en erhvervsuddannelse er det vigtigt, at du begynder at søge en læreplads allerede tidligt i dit uddannelsesforløb.

Når du skal starte på hovedforløbet, skal du have en læreplads – ellers kan du ikke begynde på uddannelsen.

På nogle uddannelser er der uddannelsesgaranti. Det vil sige, at du kan komme i skoleoplæring, hvis det ikke lykkes dig at finde en læreplads i en virksomhed selv. Men på andre uddannelser er der ikke mulighed for skoleoplæring, hvilket gør det ekstra vigtigt at gøre en stor indsats selv.

Tradiums virksomhedskonsulenter hjælper dig gerne undervejs i din søgning med fx vejledning om CV og ansøgning eller gode råd til en jobsamtale. I nogle situationer har vi også kontakt til virksomheder, der søger elever i øjeblikket. Her kan vi hjælpe med kontakt til disse virksomheder.

 

lærepladssøgende

 

Jobdating

 

Oplæringscenter

Aktiv 15 Uddannelsesaftaler
 

Generelt


For at komme i oplæring i en virksomhed skal du have en uddannelsesaftale. Der findes flere forskellige former for uddannelsesaftaler, så du lettere får en læreplads og måske kan vælge en løsning, der passer dig og virksomheden.

 

Almindelig aftale

 

Kombinationsaftale

 

Ny mesterlære

 

Kort uddannelsesaftale

Aktiv 24 Økonomi
 

Elevløn


Du vil få udbetalt elevløn under hele uddannelsen, mens du er omfattet af uddannelsesaftalen – også i forbindelse med skoleophold. Løn og ansættelsesvilkår er defineret af en overenskomst, som er indgået mellem arbejdsmarkedets parter. Lønnen afhænger derfor af, hvilken branche du er inden for, og hvilken overenskomst du er omfattet af. Lønnen vil stige år for år gennem din elevtid.

For elever over 25 år kan der forekomme forskellige lønsatser, tilskud og ansættelsesvilkår, som er anderledes end for elever under 25 år. Kontakt gerne en virksomhedskonsulent for at høre mere.

 

Økonomisk støtte

Aktiv 19 Kontakt
 

Virksomhedskonsulenter


Kontakt en virksomhedskonsulent, hvis du har spørgsmål.

Find din konsulent nedenfor.

 

Bygningsmaler, murer og overfladebehandler

 

Frisør

 

Gastronom, ernæringsassistent, tjener og rengøring

 

Automatik, data, elektriker og smed

 

Detail, handel, kontor, event og finans

 

AMU/IDV - efteruddannelse

 

Transport, lager og personvognsmekaniker

 

Tømrer

 

Industrioperatør

 

Lean