Fagretningen BYG har til hensigt at hjælpe dig med at blive sikker på, hvilken erhvervsuddannelse, du ønsker at gå videre med.
I løbet af de første 2 uger får indtryk af at være på en erhvervsuddannelse og de forskellige fagretninger. Der er fokus på at lære hinanden at kende, og klassen vil derfor blive rystet sammen gennem et fælles projekt med de andre fagretninger på skolen og introdag ud i det grønne.
”Fremtidens byggeri” er temaet for de resterende 18 uger, hvor du arbejder teoretisk og praktisk med forskellige aktiviteter og projekter.
Temaet er opdelt i 4 delprojekter; Hvad drømme er gjort af, Grønt tema, BYG & medier samt Grandprix.
På delprojekterne vil du lære noget om de forskellige typer af håndværk, som knytter sig til at arbejde på en byggeplads. Du vil også få et indblik i planlægning, udførelse og kvalitetskontrol, samt hvordan man sikrer et godt arbejdsmiljø.
Herudover vil du få et kendskab til, hvordan de enkelte håndværk arbejder sammen, og du vil lære fagudtryk, og fagteknikker.
Du vil blive undervist i tegning i sketch up, trælære, trækning af ledninger, malerteknikker, energiens betydning og andre arbejdsprocesser inden for fagretningen. Du vil derudover opnå viden om arbejdsmarkedet, praktikpladssøgning, samfund og sundhed.
Gennem arbejdet med ”Fremtidens byggeri”, får du prøvet kræfter med uddannelserne til murer, tømrer, maler, elektriker, data- og kommunikation, automatik og overfladebehandler. Omdrejningspunktet vil hele tiden være at samarbejde i værkstedsteams omkring projekterne.
Under hele forløbet har du dansk og matematik, der er relateret til din fagretning.
EUX
Fagretningen giver mulighed for at gennemføre EUX inden for elektriker, tømrer, data og automatik. Her læser du yderligere dansk, samfundsfag og engelsk på C niveau.
Der er mulighed for optagelsesprøve til grundforløbets 1. del – kontakt Tradium Vejledningscenter på tlf. 70111010 eller mail vejledning@tradium.dk.
Hør Jonathan fortælle om en almindelig skoledag på GF1 Byg.