Søg på tradium.dk

Nyheder

Det stærke netværk

 
 

22. februar 2023

Women and Tools er Tradiums kvindenetværk

For Trine Lindstrøm Filipsen lå det langt fra i kortene, at hun skulle gå i gang med at uddanne sig til elektriker. Men i takt med at hendes liv ændrede sig, valgte hun at skifte kurs.

- Jeg har arbejdet mange år i biografen som alt fra salgsmedhjælper til at være ansvarlig for ungarbejderne, og jeg har også fungeret som operatør. Men aften- og weekendarbejde passer ikke helt så godt sammen med to små børn. Så jeg valgte at lægge mit arbejdsliv om, fortæller Trine.

Efter at have besluttet sig for at gå en anden retning, var det stadig ikke givet, at det var elektrikeruddannelsen valget skulle falde på. Dog var Trine sikker på, hvad hun ikke skulle arbejde med.

- Mit værste mareridt ville være at skulle side på et kontor 37 timer om ugen. Det har jeg for meget gang i den til. Derfor fandt jeg ud af, at elektriker er en god kombination af hænder og hoved, siger Trine. Hun kom i gang med uddannelsen og blev her introduceret til kvindenetværket, Women and Tools. Et netværk på Tradium, hvor kvinder som Trine kan finde andre elever at spejle sig i og dele deres erfaringer med.

- Netværket giver eleverne et frirum, hvor de kan vende og spejle egne udfordringer og oplevelser i andre ligestillede. De kan dele erfaringer på godt og ondt samt få udbygget deres netværk, fortæller Louise Aborg Weje, der er lærer på Tradium og sammen med eleverne koordinerer Women and Tools netværket på skolen.

 

 

 

I netværket er der elever
fra mange forskellige erhvervsfag.

 

En gruppe med forskellige kompetencer

I netværket er der kvinder med mange forskellige fagligheder, lige fra tømrer- og elektrikerelever til nogle der læser data- og kommunikation samt mekanikere, såsom Emilie Haahr Jelle. Hun er nu færdig med uddannelsen, men har valgt at gå en anden vej end at arbejde på et værksted.

- Jeg er blevet færdigudlært som EUX-mekaniker for godt to år siden. Altså fik jeg både svendebrev og studenterhue. Herefter er jeg begyndt at læse til ingeniør på Aalborg Universitet, fortæller Emilie.

Hun startede som mekaniker direkte efter 9. klasse, da hun ikke ville bruge tre år på gymnasiet med at tage fag, der ikke havde hendes interesse. Derudover så hun også en fordel i, at hun som kommende ingeniør også har erfaring som håndværker.

- Jeg ville gerne bidrage til samfundet hurtigst muligt, men også forbedre mine muligheder for at blive en dygtig ingeniør. For der er det bare fedt at have prøvet at arbejde sammen med alle mulige forskellige mennesker, siger Emilie. Hun overvejede også at blive elektriker, men endte med at vælge mekanikeruddannelsen efter at have været i praktik ved et autoværksted, hvor hun følte sig meget godt behandlet.

 

 

 

I samarbejde med Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar 
inviterede Tradiums Kvindenetværk, Women & Tools, Randersklubben
til et temamøde omkring kvinder i industri- og håndværksfagene.

 

Hjælp til at være rollemodeller

Igennem netværket er eleverne også ude at fortælle andre interesserede om deres oplevelser. Det kan blandt andet være elever i grundskolen og andre unge, der selv overvejer at blive håndværkere. Derfor havde netværket i starten af året, inviteret Hakon Elliott Mogensen fra virksomheden ”Forvandlende Fortællinger” på besøg.

Over en aften gav han netværkets medlemmer en masse øvelser og gode råd i forhold til, hvordan de bedst muligt kan formidle deres historier og være rollemodeller, som andre piger og kvinder kan spejle sig i.

- Jeg fik meget ud af Haakons øvelser. Jeg begyndte at stole på, at jeg godt kunne det her med at være rollemodel og at jeg godt må ”prale” og stå ved, at jeg er dygtig til mit fag, fortæller Trine.

Teknikkerne, de har fået af Hakon, blev der rig mulighed for at teste af, da flere af netværkets medlemmer fortalte deres historier for lokale erhvervsdrivende i Randers. Ved at gøre dette er forhåbningen blandt eleverne, at virksomhederne får mere indsigt i, hvordan det er at være kvinde i håndværksfagene.

 

GF1 - EUD/EUX
Lærer
M  4188 0125    E  law@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
Kommunikation- og marketing
Kommunikationskonsulent
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig