På tværs af Tradiums uddannelser konkurrerer unge i mange forskellige konkurrencer i forbindelse med deres uddannelser. Dette er også tilfældet på Tradium Handelsgymnasiet (HHX), hvor eleverne eksempelvis dyster til DM i Erhvervscase om at lave forretningsudvikling for en rigtig virksomhed.
Eleverne på HHX deltager dog også i mange andre projekter, der ligeledes involverer virksomheder - nogle lokale, andre nationale - som ikke er i form af konkurrencer. Et eksempel er klassen 3.C., som de sidste måneder har ført dagbog over deres cykelvaner. Alle eleverne har nemlig lånt elcykler af den lokale cykelproducent, HF Christiansen A/S, og skulle undervejs i projektet, registrere deres cykelture på disse.
Formålet er at se, om elcyklerne kan ændre elevernes vaner i forhold til at blive bedre til at tage cyklen. Et projekt, som afvikles i fagene virksomhedsøkonomi og afsætning, hvori eleverne også kan bruge casen i undervisningen, alt imens HF Christiansen bliver klogere på de unges cykelvaner.
- Vi ønskede at finde ud af, om vi kunne få de unge studerende til at bruge cyklen mere i hverdagen. Det blev til et spændende forløb, hvor vi lærte meget – både at en elcykel kan få mange til at bruge cyklen mere, men måske vigtigere, hvorfor så få unge bruger elcykel i dag, hvilket vi så kan arbejde videre med, fortæller Henrik Lunn Christiansen, der er CEO for HF Christiansen.
Jacob og Mads har været glade for at medvirke i projektet
Der var da heller ikke mange af de unge gymnasieelever, som førhen tog cyklen til skole. I stedet var det især bekvemmeligheden ved bilen, der trak i dem.
- Mine forældre har en elcykel, men jeg tog bilen før. Nu har jeg taget cyklen noget mere. Både fordi vi har haft den til rådighed – og så har det også været sjovt at køre på den, siger HHX-eleven Mads Hvidkjær Lehner, der cykler 22 km hver vej til skole.
Mads’ klassekammerater Ida Høje Pedersen og Jacob Legarth Hansen har heller ikke haft cyklen som første prioritet, om end de har noget kortere til HHX.
- Jeg plejer at tage bussen i skole. Jeg har godt nok en cykel, men jeg brugte den ikke rigtig. Men nu tager jeg cyklen til fodbold flere gange om ugen. Man kommer ikke til at svede og ja, så er det hurtigere end bussen, fortæller Jacob.
At personlig transport giver frihed, har Ida ligeledes erfaret. Hun er blevet så glad for fleksibiliteten, at hun efter projektet har valgt at købe den lånte cykel, ligesom underviserne, der har stået for projektet, også har.
- Tidligere cyklede jeg aldrig, men gør det meget mere nu. Jeg fik tit lift af folk før, så nu er det rart at have friheden ved at cykle, siger Ida.
Ida fortæller også, at hun ikke selv havde tænkt på at få elcykel, før hun blev en del af projektet. Samtidig synes alle tre elever også, at det er godt, at virksomheden også er blevet klogere på de unges transportvaner. En glæde, der er gengældt.
- De unge studerende gik til projektet med stor energi, positivitet og ærlighed, og vi er meget tilfredse med resultatet, afslutter Henrik Lunn Christiansen.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.