Søg på tradium.dk

Nyheder

Fællesskab på Tradium College

 
 

08. december 2019

College har rundet det første år og mere end 12.000 overnatninger

”Hej Henrik, nu er vi her igen.” Det er en kommentar Henrik Fabricius ofte får, når eleverne vender tilbage til Tradum College efter en praktikperiode. Henrik er leder af Tradium College, og det er især håndværkseleverne, han oplever et gensyn med. Håndværksuddannelserne veksler mellem praktikperioder og skoleperioder, hvor nogle elever vælger at bo på skolehjem.
Collegebeboere på EUX-uddannelsen – der kombinerer en erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen – er nogle af de faste beboere, fordi de på uddannelsens grundforløb er et helt år på skolen, før de begynder i praktik.

- Vi har typisk 20-30 beboere på college, som jeg betegner som ”faste,” fordi de er her på længere ophold. Det er typisk helt unge elever på erhvervsuddannelsernes grundforløb og elever på Fodterapeutuddannelsen, der jo kun udbydes i København og her hos os i Randers. For tiden har jeg fx tre beboere fra Fyn, der går på dén uddannelse, forklarer Henrik Fabricius.  

En blandet flok
Et ophold på Tradium College giver især mening, hvis man geografisk har langt til skolen. Det gør sig gældende for elever på tværs af Tradiums uddannelsesudbud, og derfor er det også en blandet flok, der bebor College. 

I det første år er det samlet blevet til over 12.000 overnatninger på College. Tradium samarbejder med en lang række detailkæder som fx Dagrofa, T-Hansen, ILVA om uddannelse af deres elever. Det er også en gruppe, der fylder godt på College. Når deres elever fra hele landet samles til skoleperioder på Tradium, giver det ekstra tryk på – for et par uger siden var vi nødt til at have tre senge på et par af værelserne, men det tog alle heldigvis med godt humør, fortæller Henrik.

Tillid begge veje
For at være et moderne skolehjem er der i Tradium College blevet lagt vægt på at skabe gode fællesfaciliteter. Der er fælleskøkken, lounge til samvær og gruppearbejde, et projektorrum med sofaer og adgang til sportsfaciliteter. 

- På Tradium College er der både mulighed for at være sig selv og indgå i et fællesskab. Jeg kan se, at de elever, der har gået på efterskole, er hurtige til at kaste sig ind i fællesskabet. Jeg lærer selvfølgelig de elever bedst at kende, der selv har lyst til at komme og snakke. Men samværet går i det hele taget rigtig godt – vi har tillid til hinanden, og det går begge veje, fortæller Henrik.

Med oversergenten i shelter
Henrik Fabricius har en baggrund som gymnasielærer, efterskolelærer og har været 16 år i forsvaret, hvor han var oversergent. Det er en god baggrund for at lede et skolehjem, men det giver også nogle af gæsterne en ekstra oplevelse. For eleverne på flere af de detailkæder, som Tradium samarbejder med, arrangerer Henrik nemlig også overnatning i det fri i starten af deres ophold.   

- Jeg sender dem på by-orienteringsløb, fordi det er vigtigt at lære Randers godt at kende. Af bagveje går turen til Blommevej, hvor vi har tre shelters. Her laver vi mad over bål og hygger, før alle kryber i soveposerne. Det er en rigtig fin start på opholdet, også for dem der aldrig har sovet ude før, siger Henrik med et smil.

 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig