Søg på tradium.dk

Nyheder

Fem elever fra Tradium er klar til DM i håndværksfag

 
 

17. januar 2018

Når Messecenter Herning tager hul på at finde Danmarks dygtigste håndværkere til DM i Skills, bliver det med deltagelse af intet mindre end fem elever fra Tradium.

Foto: Fem elever fra Tradium er klar til at dyste ved DM i Skills. Fra venstre: Rikke Nielsen Støvring, Josefine Holm, Alexander Bach, Emma Meisner og Svend Borup.

For en klejnsmedslærling, to frisørelever og to detailhandelselever fra Tradium går skoletiden i øjeblikket med at øve sig i alt fra svejsning til marketingsstrategier og håropsætninger. I denne uge skal de fem unge nemlig dyste mod landets bedste elever og lærlinge ved det kommende DM i Skills, der i år finder sted i Messecenter Herning 18.-20. januar.

DM-titel skal forsvares

Sidste år havde Tradium tre elever repræsenteret ved de årlige mesterskaber for erhvervsuddannelser, der dengang fandt sted i Gigantium i Aalborg, og her lykkedes det den i dag 19-årige klejnsmedslærling Svend Borup Christophersen at hive titlen hjem som Danmarksmester i konkurrencen for klejnsmede – en titel, han står til at skulle forsvare, når det kommende DM i Skills finder sted i år. Også den 21-årige Rikke Nielsen Støvring er med til DM i Skills for anden gang, og her er målet at opnå en bedre placering end sidst. Et mål der måske er inden for rækkevidde, eftersom Rikke Nielsen Støvring i efteråret formåede at hive sig en femteplads hjem til VM for frisører i Paris i kategorien juniorer.

Foruden de to gengangere får også den 21-årige frisørelev Josefine Holm samt de to detailhandelselever, Alexander Bach og Emma Meisner, denne gang mulighed for at vise, hvad de kan inden for deres håndværk.

Vigtige rollemodeller

Tradiums administrerende direktør Lars Michael Madsen glæder sig over, at det i år er lykkedes hele fem elever at kvalificere sig til finalen i DM i Skills.

 - Det er vi pivstolte af og glade for. For hvis ikke vi havde dem, ville det svært at bygge videre på den positive historie som DM i Skills er. Derudover er det for Tradium vigtigt at have unge som dem som lokale rollemodeller for vores erhvervsuddannelser, siger han. 

Fakta om DM i Skills

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. Ved det seneste DM i Skills, der løb af stablen i januar 2017 i Aalborg, besøgte lige knapt 55.000 mennesker mesterskaberne i løbet af mesterskabets tre dage, hvilket gør DM i Skills til det største uddannelsesevent i Danmark.

 

Yderligere oplysninger



Direktion
Adm. direktør/CEO
M  2141 6848    T  8710 0423    E  lmm@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig