Søg på tradium.dk

Nyheder

Ny firedages skoleuge for frisørelever i Randers

 
 

27. april 2020

Frisørelever kan nu være i deres saloner om fredagen.

Fredagen er den dag, hvor landets frisørsaloner modtager flest bookinger. For at imødekomme travlheden lægger frisøruddannelse på Tradium nu skoleperioderne om, så eleverne stadig kan være i salonerne om fredagen.

Når weekenden står for døren, er der tryk på frisørsalonerne. Men når skoleundervisningen på Tradium fremover primært vil ligge fra mandag til torsdag, har frisøreleverne stadig mulighed for at hjælpe med på de travle dage.

”Vi kan høre at mestrene mangler deres elever om fredagen, når de er på skoleophold. Når eleverne er på skole i perioder på fem uger, kan salonerne have svært ved at holde fast på de ekstra kunder, deres frisørelever bringer ind i praktikken. Derfor tænkte jeg – lad os da lave en firedagsuge, så eleverne altid er til rådighed om fredagen,” fortæller Luna Bergmann Winkler, der er uddannelsesleder på frisøruddannelsen på Tradium.

 

Opbakning fra udvalg og mestre

Med den nye måde at tilrettelægge skoleopholdene på er frisøreleverne på skolen i en længere periode – men kun i fire dage hver uge. Det giver det samme antal undervisningsdage, de er bare spredt ud over en længere periode.

”Der var ingen bekendtgørelser, der forhindrede os i omlægningen, og ingen indvendinger fra det faglige udvalg.  Den nye struktur har også fået opbakning fra vores lokale uddannelsesudvalg, der blot indskærper at fredagene i salonen skal følge reglerne for skoledagene, og derfor maksimalt må være på 7,4 timer,” siger Luna Bergmann Winkler.

Mestrene er også spændte på den anderledes måde at tilrettelægge skoleperioden.

 ”Det er en fantastisk nyhed for os i salonerne. Vi skal tilrettelægge arbejdet en smule anderledes, men det giver helt andre muligheder for at trække på vores elever, når vi har mest brug for dem. Og for eleverne bliver det muligt også at pleje kunder og være en del af virksomheden, mens de er i skole,” siger Mette Gade Jørgensen, der er frisørmester i salon Hair Trends.

 

Flere praktikpladser

Det er frisørholdene på hovedforløb på Tradium fra maj og fremad, der vil overgå til den nye skolestruktur. Med frisørmangel på landsplan kan det være en vej til at få flere saloner til at overveje at have en elev.

”Det bliver spændende at se, hvad reaktionerne bliver hos både nuværende og kommende samarbejdspartnere. Men når det først kører, så ser jeg kun fordele i det. Der er mange, der siger, de ikke kan tage en elev, fordi de ikke kan undvære dem i skoleperioderne. Men det skal de ikke nu. Så jeg håber, der er nye mestre, der får mod på at tage en elev ind,” siger Luna Bergmann Winkler.

 

 

Frisøruddannelsen
Uddannelsesleder - Frisør, Læse- og Vejledningscenter og SPS
M  4188 0089    E  lbw@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig