Søg på tradium.dk

Nyheder

Stort engagement giver pris til underviser fra Tradium

 
 

22. marts 2023

Klaus Møller Kristensen fra Tradium HTX har fået en undervisningspris.

Gymnasielærer Klaus Møller Kristensen fra Tradium Teknisk Gymnasium har modtaget Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2023 Vest for at udvikle STEM-fagsundervisningen i hele Randers.

- Klaus har en kæmpe viden inden for sit fag, og man kan altid mærke hans engagement for at lære fra sig. Klassens motivation bliver påvirket af hans væremåde og positive udstråling, der altid får os til at se frem til hans timer.

Roserne kommer fra gymnasielærer Klaus Møller Kristensens elever. Med sine egne ord er han også nærmest fanatisk med hensyn til STEM-fagene (Science, Technology, Engineering og Mathematics), og han kan endda finde på at være lidt missionæragtig i forhold til at få hans elever til at fatte interesse for og vælge fagene. Den tilgang til STEM-fagene bunder i en dyb passion for naturvidenskab og teknologi, og den passion smitter af, når Klaus Møller Kristensen træder ind i et undervisningslokale. 

For sin evne til at lære fra sig og videreformidle en begejstring for STEM-fagene har Klaus Møller Kristensen modtaget Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2023 Vest. Med prisen, der blev overrakt i Odense på konferencen ”Big Bang – Naturfag for fremtiden,” ønsker Novo Nordisk Fonden at anerkende og fejre de mange engagerede og dygtige gymnasielærere, som er helt afgørende for unges interesse og læring inden for naturvidenskab.

»Vi er glade for at overrække prisen til Klaus Møller Kristensen for hans ambitiøse og inspirerende indsats inden for undervisning i naturvidenskab, herunder hans ekstraordinære evne for at tage initiativ og sætte gang i nye projekter og fællesskaber,« siger Senior Vice President for Education & Outreach i Novo Nordisk Fonden Berith Bjørnholm.

 

Klaus Møller Kristensen (t.h.)
modtager her prisen i Odense.

 

Samarbejde på tværs af hele Randers

Klaus Møller Kristensens passion for undervisning i STEM-fagene rækker langt ud over Tradium Teknisk Gymnasium. Blandt andet har han være en ledende drivkraft i et samarbejde med Randers Realskole og Science Camp Randers om at udvikle et unikt samarbejde og fællesskab om STEM-fagene på tværs af folkeskoler, privatskoler, gymnasiale uddannelser, virksomheder og offentlige institutioner. 

På Tradium Teknisk Gymnasium tog Klaus Møller Kristensen med en kollega i 2017 initiativ til etableringen af Tradium HTX Future lab, som er et laboratorium med 3D-printere, laserskærere, VR-udstyr m.m., der skal styrke undervisningen i teknologifaget og elevernes teknologiforståelse.

For Klaus Møller Kristensen handler det om at få så mange unge til at interessere sig for STEM-fagene som muligt.

»Vi mangler i den grad unge, der vil tage en STEM-uddannelse, og jeg er engageret i og optaget af, hvordan vi kan inspirere unge mennesker til at interessere sig for STEM-fagene og tage en uddannelse i den retning,« siger han.

Med prisen fra Novo Nordisk Fonden følger 200.000 kr. til Tradium Teknisk Gymnasium, og Klaus Møller Kristensen har ikke problemer med at finde ting, som han gerne vil bruge pengene på.

»Det tekniske og naturvidenskabelige område udvikler sig hele tiden, og med prisen kan vi bruge nogle ressourcer på noget af det, som vi normalt ikke har mulighed for at købe. Det kan dreje sig om 3D-printere, CNC-fræsere eller forskelligt udstyr til fysik, kemi og biotek. Det drejer sig ikke bare om, at noget gammel udstyr skal erstattes, men at vi skal have nogle nye ting, så vores elever kan prøve kræfter med noget helt nyt,« siger han.

 

Om Novo Nordisk Fondens Gymnasielærerpris

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris er målrettet engagerede og dygtige gymnasielærere i fagene biologi, kemi, fysik, naturgeografi, bioteknologi, astronomi, geovidenskab, teknologi, teknikfag og matematik. Prisen har til formål at anerkende og synliggøre en særlig indsats inden for naturvidenskabelig undervisning på ungdomsuddannelserne.

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris uddeles årligt og er delt i to priser; en til en gymnasielærer øst for Storebælt og en til en gymnasielærer vest for Storebælt. Hver pris består af en sum på 250.000 kr. bestående af en personlig hæderspris på 50.000 kr. og 200.000 kr. til gymnasiet. Andelen, som tilfalder gymnasiet, skal anvendes til udvikling af den naturvidenskabelige undervisning, for eksempel indkøb af eksperimentelt udstyr, opgradering af lokaler/inventar, ekskursioner eller efteruddannelse.

Du kan læse mere om prisen på Novo Nordisk Fondens hjemmeside.

 

Teknisk gymnasium
Lektor
M  6160 0767    E  kmk@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
Udvidet direktion
Kommunikationschef
M  3051 3121    E  uvo@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig