Søg på tradium.dk

Nyheder

Studieture giver nye forståelser

 
 

12. juli 2024

På alle Tradiums uddannelser er det muligt at komme på studieture.

Uanset hvilken ungdomsuddannelse du går på, så har man som elev på Tradium mulighed for at rejse ud og opleve verden i forbindelse med uddannelsen. På Tradium HTX har eleverne eksempelvis mulighed for at vælge en studieretning, der har fokus på netop rejser og et internationalt perspektiv.

- Vi har en studieretning, der hedder International Innovation og Design. Her er der mulighed for, at eleverne kan vælge at rejse med uddannelsen. Allerede i 2.g. tager de på studietur, fx var de sidste år i Grækenland, hvor de besøgte en virksomhed samt den danske ambassade i landet, fortæller Martha Sandvad, der er uddannelsesleder på Tradium HTX.

Studieturene har selvsagt fokus på innovation og design, og eleverne bliver fx klogere på, hvad det kræver af en dansk virksomhed at etablere sig i et andet land. Både i forhold til alt fra produktionsapparatet, men også hvilke barrerier der kan være mellem kulturerne.

- Ved at have muligheden for at rejse ønsker vi, at flere af vores elever kommer ud og fordyber sig i den faglighed, de er optaget af og bliver klogere på, hvordan de kan arbejde med innovation og design i andre lande, siger Martha.

 

Flere håndværkselever skal til udlandet

Men det er ikke kun på de gymnasiale uddannelser, at man lægger vægt på at give de unge et internationalt udsyn. Et bredt flertal i folketinget har netop vedtaget, at det skal gøres nemmere for unge på erhvervsuddannelserne at komme ud at opleve verden. For gennem studieture og egentlige udlandsophold, bliver de både klogere på dem selv, deres fag og deres medstuderende, hvilket danner rammen omkring det gode studiemiljø.

Der er dog allerede mulighed for at komme ud at rejse, hvis du går på en erhvervsuddannelse. En af de unge der har valgt netop det, er tømrereleven Asger Tøth, der er i lære ved Kammi Entreprise ApS. Han var overrasket over, at man kunne komme på studietur, når man går på en erhvervsuddannelse.

- Man hører om alle mulige andre uddannelser, hvor de får muligheden for at komme ud at rejse. Det troede vi ikke rigtigt var muligt på tømreruddannelsen. Så da vi fandt ud af, at det faktisk kunne lade sig gøre, så sprang vi på, fortæller Asger, der, sammen med to andre tømrerelever, var på studieophold i Canada ved New Brunswick Community College.

 

Nye oplevelser med kultur og natur

Under studieturen oplevede Asger blandt andet, at byggemetoderne og uddannelserne i Canada er meget anderledes, end det han kender til hjemme fra Danmark.

- Vi troede måske lidt, at de havde en masse solide bjælkehuse derovre, men de byggede noget mere USA-agtigt, altså med lette vægge og uden så mange mursten, siger Asger, der også hørte om, hvordan de arbejder med klimavenligt byggeri på skolen, han besøgte.

Det samme gjorde Asbjørn Christiansen, som er mekanikerelev ved Quickpoint i Randers. Han besøgte Nova Scotia Community College, som også ligger i Canada, og mødte her andre udvekslingsstuderende fra flere forskellige lande.

- Vi mødte elever fra Finland, Portugal og Holland. Det var spændende, for udover at opleve Canada, så fik vi også et indtryk af de andre udvekslingselevers kulturer og lærte nogle nye mennesker at kende. Samtidigt fik vi også øvet noget engelsk, og man finder jo hurtigt ud af, at det faktisk er nemt nok at snakke med dem på det sprog, fortæller Asbjørn.

Ligesom Asbjørn, følte Asger også, at mødet mellem kulturerne var vigtigt. Begge elever anså også naturen som en enorm oplevelse, hvilket også var det der trak i dem, da de valgte at tage deres uddannelse med ud i verden.

- Jeg er nok det, man kan kalde et naturmenneske. Så den natur de har derovre og deres fiskeri, det gjorde virkelig, at man blev bidt af det, afslutter Asger.

 

Asbjørn fik set en masse i Canada.

 

Fakta

• Udlandsophold og studieture på erhvervsuddannelserne er typisk finansieret af midler fra EU's uddannelsesprogrammer (fx Erasmus+) og midler til Oplæring i Udlandet (OPU) fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB).

• Det er muligt at rejse med alle erhvervsuddannelser. Dog kan det variere hvor længe og hvortil man kan rejse hen, afhængigt af uddannelse, studieretning osv.

 

 

Kommunikation- og marketing
Kommunikationskonsulent
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig