Søg på tradium.dk

Nyheder

Henriks drøm går i opfyldelse på mureruddannelsen

 
 

03. juli 2018

Henrik Michael Brix Andersen får travlt til august. Han skal både fejre sin 50 års fødselsdag og til svendeprøve på mureruddannelsen.

”Jeg har arbejdet i byggebranchen, siden jeg var 17 år. Jeg har også taget uddannelsen som murerarbejdsmand. Men dengang vidste jeg ikke, at jeg ville være selvstændig. For jeg har længe drømt om at blive selvstændig og blive murermester”, siger Henrik Michael Brix Andersen, der er 49 år og bor i Auning.

Drømmen er nu tæt på blive opfyldt. For til august skal Henrik Michael Brix Andersen til svendeprøve efter at have været i gang med uddannelsen til murer som voksenlærling.

”Det var formanden hos Lyngby Entreprise i Aarhus, der flere gange havde prikket til mig, om jeg ikke ville i gang med uddannelsen. Han troede på, at jeg kunne finde ud af det, og virksomheden ville gerne støtte mig, så derfor sprang jeg ud i det”, fortæller Henrik Michael Brix Andersen, der allerede har startet sit eget byggefirma.

Henriks eneste bekymring var, om det med bogstaverne og ikke mindst brug af computeren ville drille, men det har han fået hjælp til. Han kan nu selv hente data ned og beregne, hvad mursten og mørtel kan bære.

”Jeg elsker at lære noget nyt, og selvom jeg har været mange år i branchen, har jeg lært rigtig meget om fx mål og detaljer, der kan forfine byggeriet. Og det er netop det, jeg elsker ved faget. At skabe noget, der ser godt ud og er flot helt inde bagved”, forklarer Henrik om sin passion for murerfaget.

I forhold til omgivelserne har Henrik fået stor opbakning og respekt for sin beslutning om at tage på skolebænken og få papir på det han kan, selvom han ikke er 17 år længere. Han er gået lidt ned i løn undervejs, men det lønner sig senere og på længere sigt, håber han at kunne få så meget gang i sit eget firma, at han kan få en lærling og selv være med til at lære en ny murer op.

Nu gælder det om at forberede sig til svendeprøven i august og ikke mindst 50 års fødselsdag.

Let at få læreplads

Netop nu er der mange ledige lærepladser i murerbranchen. I Randers, Hobro, Hadsund, Djursland og Viborg er der mange, der søger lærlinge og der er fortsat ledige pladser på mureruddannelsen på Tradium til august.

 

,
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig