Søg på tradium.dk

Nyheder

Man kan, hvad man vil

 
 

13. juli 2018

At murere er gjort af et særligt stof, har Tobias Salling Bang bevist. Han har gennemført mureruddannelsen, selvom en alvorlig ulykke spændte ben undervejs.

Foto: Tobias Salling Bang bestod mureruddannelsen med bronzemedalje, selvom en alvorlig ulykke spændte ben undervejs. (Foto: Ulrik Burhøj Jepsen)

Tobias Salling Bang, 22 år, har netop gennemført mureruddannelsen på Tradium og Koed Tømrer- og Byggeforretning med rigtig flotte karakterer. Allerede siden 9. klasse var drømmen om at blive murer vakt. Tobias´ bror havde en tømrerforretning, og de planlagde, at de som tømrer og murer kunne arbejde sammen og være selvstændige.

Drømmen om murerfaget opstod også med en passion for at kunne arbejde med noget, hvor man selv skaber produkterne og selv blander materialerne. ”Og så elsker jeg, at gå hjem hver dag og kan se, at jeg har lavet noget. Jeg kan altid se, hvor det bærer hen. Derudover åbner mureruddannelsen gode muligheder både for at læse videre og blive selvstændig. Der er flere chancer for at gå job, fordi man kan noget. Man får en bedre forståelse for tingene, og det er en fordel, hvis man vil læse videre”, forklarer Tobias.

Tobias gik i gang med mureruddannelsen lige efter 9. klasse, men en motocrossulykke i 2014 satte hans uddannelse på standby. Han besluttede, trods et utal af operationer, et smadret knæ og to stive ankler, at gennemføre uddannelsen for senere at kunne videreuddanne sig.

Gik til svendeprøve på krykker

Tobias bedrift har givet den dybeste respekt blandt lærerne på Tradiums Mureruddannelse. Selvom han havde smerter, og var på krykker, da han skulle løse opgaven til svendeprøven, ville han ikke have ekstra tid, selvom det var muligt. Han VILLE gennemføre på lige vilkår med sine klassekammerater.

”Jeg havde heller ikke lyst til at gå alene tilbage med opgaven, når de andre var færdige, så hellere bide tænderne sammen. Mit motto er: Man kan, hvad man vil. Derfor besluttede jeg mig for at gennemføre på samme tid som de andre. For jeg vil ikke være murer, hvis jeg ikke er udlært på lige vilkår. Så hellere forsøge igen”, siger Tobias Salling Bang, der undervejs i sin læretid har haft stor forståelse fra sin mester og fået gode råd fra lærerne.

”Mureruddannelsen har helt sikkert været det rigtige for mig. Jeg var ikke så vild med sprog i skolen, og jeg kan godt lide det sammenhold, vi har haft på skolen og med lærerne. Derudover er der hjælp til at få en læreplads”, siger Tobias Salling Bang, der nu arbejder på et projekt på Hanstholm Havn, der skal udvides. Planen lige nu er at arbejde et par år, inden han vil læse videre til bygningskonstruktør. Og så er der også et gammelt hus, der skal renoveres.

Udover at blive muresvend bestod Tobias med en Bronzemedalje. Derudover har han fået legat fra Randers Håndværker- og Industriforening efter indstilling fra lærerne.

 

Yderligere oplysninger

Bygningsmaler
Uddannelsesleder - Murer, maler og overfladebehandler
M  4133 1023    E  brs@tradium.dk
A  Blommevej 40, 8930 Randers NØ
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig