Søg på tradium.dk

Nyheder

Murer med muligheder

 
 

02. januar 2018

Rasmus Malthesen Vinther, der er 24 år, har aldrig fortrudt sin mureruddannelse. Den har givet ham en solid sokkel til at klare de opgaver, han har i dag både fagligt og personligt.

Foto: Rasmus blev udlært murer i 2013 og er nu i gang med at videreuddanne sig til bygningskonstruktør. Han har også åbnet egen tegnestue

Rasmus fortæller her, hvordan han fik øjnene op for murerfaget:

”Jeg har ingen i min familie, der er i branchen, men jeg kan huske, at vi i 8. klasse var med i projekt ”byg et tårn”, som jeg syntes var sjovt. Efter 9. klasse kom jeg i lære hos Hans Ulrik Jensen A/S i Auning. Jeg havde ingen erfaring overhovedet, men kunne lide at bruge hænderne. Læretiden gik hurtigt, og da jeg blev udlært i 2013 på en fredag fik jeg job om mandagen”.

Efter nogle år som murersvend og en jordomrejse i et halvt år, fik Rasmus lyst til at udfordre sig selv, og han gik i gang med uddannelsen som bygningskonstruktør.

Han bliver færdig til sommer med uddannelsen, og er i en mellemstor virksomhed, Focus Moduler A/S, hvor de bygger moduler til store virksomheder og kommunerne. Virksomheden har indtil videre leveret 800-1000 moduler, og ordrebogen er fuld.

Har egen tegnestue

Selvom Rasmus er i gang med uddannelse, har han allerede oprettet sin egen tegnestue, hvor han har prøvet kræfter med større opgaver.

”Jeg har indtil videre opført alt fra en 2500 m2 kostald, som jeg har været totalrådgiver på, til almindelige enfamilieshuse plus kontorbygninger. Jeg har en stor passion for projektering, rådgivning samt bygherre kontakt. Det giver mig stor motivation at kunne følge et projekt fra start til slut og arbejde skiftevis på kontoret på computeren og så tage ud og være på byggepladsen under opførelsen. På den måde kan jeg let set værdien af mit arbejde, og det er fedt”.

”Der er mange, der har spurgt mig, hvordan jeg har turde kastet mig ud i diverse projekter, uden større erfaring hidtil. Her er jeg er sikker på, at det er mureruddannelsen, har givet mig ballasten til at forestå de mange udfordringer som er i byggeriets faser. På mureruddannelsen fik jeg opbygget min selvtillid, og ved at gå sammen med svende med en stor portion erfaring, lærer man at tage ansvar og stå ved, hvem man er, og hvad man kan”.

Mureruddannelsen har givet menneskelig indsigt

For hver gang Rasmus har været med i et byggeprojekt, er han blevet klogere på tingene, både i forhold til pris og materialer, og til at forstå hele byggeprocessen, men også menneskeligt.

”Jeg har lært, at det er vigtigt at omgive sig med forskellige typer af mennesker. Der er brug for alle, for at det hænger sammen, lige fra fejedrengen til direktøren. Under min uddannelse som bygningskonstruktør har jeg opdaget, at min rolle især kan være at bidrage med det digitale og ikke mindst at forstå kundens behov”.

Rasmus har også et råd til andre, der overvejer at gå murervejen: ”Giv dig selv, små delmål undervejs i dit arbejdsliv, og stil dig selv en periode til at opnå diverse milepæle. På den måde får du konstant succes.

Man går aldrig fejl af en håndværksmæssig uddannelse, den kan altid bruges til noget”.

Drømmen slutter dog ikke med uddannelsen som bygningskonstruktør. Rasmus har en plan om at læse videre på HD i organisation og ledelse, imod målet om at være selvstændig med ansvar for en mindre medarbejderstab.  

 

Yderligere oplysninger

 

 

Mureruddannelsen
Overlærer
M  2129 2301    T  8710 0463    E  ksi@tradium.dk
A  Blommevej 40, 8930 Randers NØ
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig