Søg på tradium.dk

Nyheder

Skolen er let som en leg på EUD10

 
 

19. maj 2017

Andreas Reinholdt har efter et år på Tradiums Erhvervsrettede 10. klasse fundet ud af, hvad han vil med sin fremtid. Han er både blevet skarpere og skridtet dygtigere, så nu venter EUX, hvor han både får en tømreruddannelse og en gymnasial eksamen.

For et år siden stod den nu 16 årige Andreas Reinholdt sammen med mange andre unge over for et stort valg. Nemlig valg af uddannelse efter folkeskolen. Han valgte den erhvervsrettede 10. klasse (EUD10) på Tradium for at finde ud af, hvad han vil med sin fremtid: 

-Efter dette år er jeg blevet helt sikker på, hvad jeg vil. Tradiums EUD10 har hjulpet mig med at blive afklaret ved, at jeg ikke bare har gået på skolen, men har været ude i erhvervsperioder, hvor jeg har prøvet en masse forskellige erhvervsjobs. Det er på den måde, jeg har fundet ud af, hvad jeg vil, siger Andreas Reinholt.

En del af valget har også handlet om, at Andreas havde lyst til at prøve noget nyt og dygtiggøre sig endnu mere, inden han skulle vælge uddannelse:

-Jeg valgte også EUD 10, fordi det var nyt, og det så spændende ud. Samtidig var det en oplagt mulighed for at møde nye mennesker, nye lærere og en mulighed for at forbedre nogle karakter. Jeg har fået et stort fagligt udbytte. Lærerne kan nemt forklare tingene for mig og de hjælper meget med det, vi hver især har behov for. Matematik har altid været lidt svært for mig, men her griber lærerne det an på en anderledes måde, hvor det er mere sjovt og spændende. Det har hjulpet mig rigtig meget.

Andreas har fået mange nye venner
Ud over det faglige, har Andreas også sat pris på det stærke fællesskab, der er på EUD10. Han har fået en masse positive oplevelser og bl.a. været på nogle gode studieture til Berlin og rundt i Danmark. Han har fået mange nye venner, og oplever, at det har været let at få venner, fordi skolen har arrangeret mange aktiviteter for eleverne. De begyndte skoleåret med en introtur, så der blev skabt et god sammenhold fra starten.

-Allerede her blev jeg bekræftet i, at EUD10 var det rigtige for mig. Jeg vil gerne råde andre unge til at tage denne her tiende klasse, fordi man her får muligheden for at få en god start på sin fremtidige uddannelse. For mig har det været det bedste skoleår i mit liv og det at gå i skole har været let som en leg

Nu hvor sommerferien kan anes i horisonten, er det oplagt at spørge Andreas, hvad der skal ske efter EUD10 – både på kort og langt sigt:

- Jeg vil gerne uddanne mig som EUX tømrer. Ved at gå EUX vejen, har jeg muligheden for meget mere. Min plan er at blive selvstændig på længere sigt. Derfor mener jeg, det er oplagt for mig at kombinere håndværket med de boglige fag, slutter Andreas.  

 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig